top of page

Šálka „Kávového tiramisu“

Ingrediencie

1 (250g) Mascarpone

½ šálky práškového cukru

2 šálky smotany na šľahanie

½ šálky horúcej vody

1 kávová lyžica instantnej kávy

¼ šálky kávového likéru

2 balíčky dlhých piškót

½ šálky strúhanej mliečnej alebo horkej čokolády


Čas prípravy 15 minút


Príprava:

  • Smotanu na šľahanie vyšľaháme pomocou elekrického mixéra do tuha a opatrne zmiešame s Mascarpone a práškovým cukrom.

  • Horúcou alebo vriacou vodou zalejeme instantnú kávu, necháme trochu vychladnúť a následne vmiešame kávový likér.

  • Piškóty rovnomerne rozložíme po obvode šálky. Pomocou lyžice ich primerane, podľa vlastného uváženia polejeme. Do stredu šálky vložíme vyšľahaný krém a posypeme strúhanou čokoládou. Vložíme aspoň na dve hodiny stuhnúť do chladničky. Potom podávame.


Poznámka: Ak chcete pripraviť tiramisu len v jednej miske, usporiadajte piškóty v dolnej časti aj po obvode servírovacej misy. Použite len polovicu kávovej zmesi aj krému. Opakujte ďalšiu vrstvu. Nakoniec posypte strúhanou čokoládou. Rovnako vložte do chladničky, ale na dlhší čas pre dobré stuhnutie.

Dobrú chuť :)

zdroj: www.myrecipes.com

Sledujte nás na Facebooku
  • Facebook Basic Square
Najčítanejšie články
bottom of page