VIEDENSKÝ KOLÁČ s piškótami namáčanými v KÁVE
Pripravte si s nami chutný dezert ku kávičke. Nepotrebovali sme nič nezvyčajné a zvládne to každý. Pri výsledku si skvelo pokávičkujete.
Tak poďme na to :)
Cesto:
6 vajec
200 g margarínu 150 g práškového cukru
200 g polohrubej múky
Margarín s práškovým cukrom vymiešame pomocou mixéra a postupne pridávame žĺtka. Nakoniec pridáme polohrubú múku. Bielka vyšľaháme do peny a zmiešame. Cesto rozotrieme na vymastenom, pomúčenom plechu a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme cca 10 minút.
Krém:
4 vajcia
120 g kryštálového cukru
200 g masla
1 vanilkový cukor
Nad parou vyšľaháme celé vajcia s kryštálovým cukrom cca 20 minút a necháme vychladnúť. Maslo s vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny a pomaly pridávame vyšľahané vajcia. Hustý krém vylejeme na upečené a vychladnuté cesto.
Vrchná časť:
dlhé piškóty
mletá káva
rumová aróma
1 vanilkový cukor
20 g kryštálového cukru
Uvaríme asi ½ litra silnej kávy, osladíme kryštálovým a vanilkovým cukrom. Pridáme do nej trochu rumovej arómy. Do kávy namáčame piškóty a kladieme ich na krém.
Navrch nastrúhame čokoládu. DOBRÚ CHUŤ :)