Milka torta s kávou


Dostali sme od našej fanúšičky recept na Milka tortu. Keďže do nej ide aj káva a jej príprava vyzerá jednoducho, tak sme sa pustili do pečenia. Ak ešte nemáte na Vianoce napečené všetky druhy koláčikov, ktoré ste si zmysleli, inšpirujte sa týmto receptom.


Korpus:

1 hrnček kryštálového cukru

5 ks vajíčok

1 hrnček polohrubej múky

1 hrnček granka

1 prášok do pečiva

2/3 hrnčeka oleja


Všetko spolu dokonalo vymiešame a vylejeme do formy na pečenie. Pečieme pri 180 °C cca 50 minút.


Pokiaľ sa nám upečie korpus, pripravíme si polevu. Budeme potrebovať:

250 ml šľahačky na šľahanie

250 g Milka čokolády

šálku instantnej kávy

džem


Do hrnca vylejeme šľahačku a pridáme na kocky polámané čokolády. Za stáleho miešania necháme zovrieť a ďalej varíme, až kým nám poleva trocha nezhustne. Necháme vychladnúť, kedy nám poleva ešte viac zhustne.


Korpus po upečení horizontálne prekrojíme na polovicu. Spodnú polovicu polejeme ½ šálky kávy, aby bol korpus šťavnatý a potrieme džemom, my sme použili slivkový (nešetríme).

Prikryjeme hornou polovicou, ktorú tiež polejeme kávou a potrieme trochou džemu. Na vrch a strany dáme pripravenú čokoládu a dozdobíme.

Dobrú chuť :)

Sledujte nás na Facebooku
  • Facebook Basic Square
Najčítanejšie články

© MA Prestige, s.r.o.

Legionárska 1853/95, 911 01 Trenčín

kavickujeme(zavinac)gmail.com

 

Obchodné podmienky e-shopu

 

Všetky práva vyhradené

Články uverejnené na stránke majú len informatívny charakter. V žiadnom prípade nenabádajú ani nepodnecujú k zvýšenej konzumácii kávy ani iných produktov.

V duchu „pime kávu zodpovedne“.