Milka torta s kávou
Dostali sme od našej fanúšičky recept na Milka tortu. Keďže do nej ide aj káva a jej príprava vyzerá jednoducho, tak sme sa pustili do pečenia. Ak ešte nemáte na Vianoce napečené všetky druhy koláčikov, ktoré ste si zmysleli, inšpirujte sa týmto receptom.
Korpus:
1 hrnček kryštálového cukru
5 ks vajíčok
1 hrnček polohrubej múky
1 hrnček granka
1 prášok do pečiva
2/3 hrnčeka oleja
Všetko spolu dokonalo vymiešame a vylejeme do formy na pečenie. Pečieme pri 180 °C cca 50 minút.
Pokiaľ sa nám upečie korpus, pripravíme si polevu. Budeme potrebovať:
250 ml šľahačky na šľahanie
250 g Milka čokolády
šálku instantnej kávy
džem
Do hrnca vylejeme šľahačku a pridáme na kocky polámané čokolády. Za stáleho miešania necháme zovrieť a ďalej varíme, až kým nám poleva trocha nezhustne. Necháme vychladnúť, kedy nám poleva ešte viac zhustne.
Korpus po upečení horizontálne prekrojíme na polovicu. Spodnú polovicu polejeme ½ šálky kávy, aby bol korpus šťavnatý a potrieme džemom, my sme použili slivkový (nešetríme).
Prikryjeme hornou polovicou, ktorú tiež polejeme kávou a potrieme trochou džemu. Na vrch a strany dáme pripravenú čokoládu a dozdobíme.
Dobrú chuť :)