top of page

Potraviny pre lepší sex. Je medzi nimi aj káva!


Ak trpíte nadváhou, máte nepravidelný pohyb, zlú stravu či životosprávu, je viac ako pravdepodobné, že veta „zlatko dnes nie, bolí ma hlava“ je vo vašej domácnosti často spomínanou frázou. Pre náš spokojný sexuálny život je dôležité čo konzumujeme. Prečítajte si o potravinách, ktoré môžu pozitívne ovplyvniť náš sexuálny život. Možno vás niektoré potraviny uvedené nižšie prekvapia, ale nachádza sa medzi nimi aj naša obľúbená káva.

Tekvicové semienka Tieto semienka sú v prírode jedným z najbohatších zdrojov zinku. Bola skúmaná ich schopnosť zlepšovať mužskú sexuálnu výkonnosť tým, že zvyšujú hladiny testosterónu. Je známe, že zinok podporuje imunitu, prispieva k normálnej plodnosti a reprodukcii a je dôležitý pre udržanie zdravia pokožky, vlasov a nechtov. Čokoláda Talianski vedci zistili, že ženy, ktoré si denne pochutnávajú na čokoláde majú vyššiu sexuálnu túžbu ako tie, ktoré čokoláde neholdujú. Čokoláda obsahuje malé množstvo fenyletylamínu, látky, ktorá je označovaná ako „droga lásky“. Ak sa už chystáte pustiť do tabličky čokolády, uprednostnite tú, ktoré obsahuje minimálne 60 percent kakaa.


Káva

Kofeín je mierny stimulant, ktorý pôsobí na centrálny nervový systém a na niektoré ďalšie orgány tela. Tak dočasne zlepšuje koncentráciu, bdelosť, uvažovanie a ostražitosť. Aj šálka kávy nám môže navodiť „chuť“ a potvrdili nám to potkany! Nedávna štúdia vedcov zo Southwestern University zistila, že samice, ktoré dostali dávku kofeínu sú viac motivované na sex ako tie, ktoré kofeín nedostali. Výskumníci tak tvrdia, že kofeín môže zvýšiť sexuálne vzrušenie. Povzbudzujúce účinky kofeínu v malom množstve (teda jedna šálka kávy) sa prejavia od 15 do 45 minút a trvajú zvyčajne asi štyri hodiny. Kofeín sa ľahko absorbuje do krvného riečiska a nehromadí sa v tele, je rýchlo metabolizovaný a teda aj rýchlo vylučovaný. Červené víno Zvýšiť libido červeným vínom? Nedávna štúdia publikovaná v Journal of Sexual Medicine poukázala na to, že u účastníkov štúdie, ktorí vypili 1-2 poháre červeného vína bola pozorovaná zvýšená sexuálna túžba. Zvýšená sexuálna túžba pri viac ako dvoch pohárikoch pozorovaná nebola. Zlúčeniny v červenom víne, ako flavonoidy, môžu zlepšiť sexuálne funkcie tým, že zvyšujú prietok krvi do kľúčových oblastí tela.

Špenát a listová zelenina

Špenát je zdrojom horčíka, ktorý pomáha rozťahovať cievy. Lepší a rýchlejší prietok krvi do pohlavných orgánov rýchlejšie navodí väčšie vzrušenie. Navyše kyselina listová obsiahnutá v listovej zelenine môže znížiť množstvo škodlivého homocysteínu. Jeho vysoká úroveň je rizikovým faktorom pre ochorenie tepien.

Muškátový oriešok Indickí vedci zistili, že extrakt z muškátového orieška má afrodiziakálne vlastnosti a môže pomôcť navodiť chuť na sex. Je to tým, že stimuluje nervové bunky a krvný obeh. Skúste si do horúcej čokolády pridať trochu muškátového orieška alebo si ním posypte penu na vašom cappuccine, je to chutné a zdravé.



Sledujte nás na Facebooku
  • Facebook Basic Square
Najčítanejšie články
bottom of page