top of page

Maska z kávy


Máte unavenú, nevýraznú alebo začervenanú pleť? Tak práve maska z kávy môže byť pre vás to pravé. Je ideálna pre všetky typy pleti a s pridanými doplnkami je vhodná aj na rôzne kožné problémy. Už pred 10 rokmi začali kozmetické spoločnosti využívať kofeín ako prísadu do pleťových prípravkov pre jeho neuveriteľné sťahovacie účinky. Maska z kávy teda rozjasní vašu pleť a dodá jej mladistvý vzhľad.

Existuje veľa variácií masiek z kávy a je len na vás, ktorú sa rozhodnete použiť. My vám prinášame jednu z nich, pričom jej príprava je jednoduchá a rýchla.


Potrebujeme:

½ šálky kávových zŕn alebo mletej kávy

½ šálky nesladeného kakaového prášku

1 šálka plnotučného mlieka

1 lyžica citrónovej šťavy (pre suchú pleť skúste olivový alebo mandľový olej)

1 lyžica medu (pri mastnej a aknóznej pleti použite namiesto medu znovu citrónovú šťavu) Pozitívne účinky ingrediencií:

Kávové zrná - znižujú zápal, začervenanie očí a kruhy pod očami. Ako peeling odstraňujú odumreté kožné tkanivo a prebúdzajú unavenú pleť.

Kakaový prášok – je dobrým zdrojom antioxidantov. Obsahuje veľké množstvo síry, ktorá je ideálna pre boj s akné.

Mlieko – mliečne kvasenie má osviežujúci a zosvetľujúci účinok na pleť.

Citrónová šťava – má mierne bieliace účinky, dokáže zbaviť pleť fľakov a tmavších miest. Obsahuje vitamín C, ktorý dodáva pleti mladistvý vzhľad.

Med – zvlhčuje, osviežuje a upokojuje podráždenú pleť.


Postup prípravy:

V miske zmiešame jemne pomleté kávové zrná s kakaovým práškom. Pridáme mlieko a miešame dovtedy, pokým sa nám nevytvorí krém. Pre hustejší krém použijeme menej mlieka. Pridáme citrónovú šťavu a med. Nakoniec nanesieme na pokožku a necháme uschnúť (cca 20 minút). Potom zmyjeme čistou vodou a uskladníme v chladničke po dobu maximálne 3 dní.


Zdroj: beautybanter.com

Sledujte nás na Facebooku
  • Facebook Basic Square
Najčítanejšie články
bottom of page