top of page

Ekologický pohár na kávu, ktorý si môžete zasadiť

V predchádzajúcom článku sme vám priniesli prehľad inšpiratívnych a zábavných hrnčekov na kávu. Dnes sa pozrieme na problém s obrovským počtom vyhodených téglikov na kávu. Tento problém rieši každá väčšia krajina. Len v Amerike sa ročne vyhodí až 146 miliárd pohárikov od kávy. Zdá sa vám to veľa? Ani nie, veď v Amerike nájdeme kaviarne alebo stánky na kávu na každom rohu a coffee to go tu je veľmi rozšírený pojem.


Už dlhšie sa veľké reťazce ako napríklad Starbucks snažia o ochranu životného prostredia prostredníctvom rozložiteľných, papierových pohárov na kávu. S novou formou rozložiteľných pohárov prišla kalifornská spoločnosť Reduce. Reuse. Grow. Študent krajinnej architektúry Alex Henige sa v rámci svojho projektu rozhodol posunúť papierové poháre na kávu na vyššiu úroveň.


Spoločnosť predstavila prostredníctvom stránky kickstarter prototyp pohára, ktorý sa od tých klasických papierových predsa len v niečom líši. Steny pohára totiž obsahujú niečo, čo jeho konkurenti nemajú. Umiestnili do nich semiačka rôznych rastlín a stromov. Nemusíte sa ale báť, že by ste u nás sadili exotické rastliny. Druhy semien budú prispôsobené podľa toho, pre akú konkrétnu krajinu budú poháre určené. Na prednej strane pohára sú zobrazené semiačka rastlín, ktoré pohár obsahuje a pokyny pre výsadbu na jeho dne. Ak teda budete mať možnosť vychutnávať si kávičku z toho ekologicky priateľského pohára, nezabudnite si ho zobrať domov, zasadiť ho a niečo pekné vám z neho vyrastie.


Zdroj: www.planttrash.com; www.kickstarter.com


Sledujte nás na Facebooku
  • Facebook Basic Square
Najčítanejšie články
bottom of page