top of page

Kaviareň v štýle Barbie

V Taiwanskom hlavnom meste Tchai-pej otvorili v roku 2013 kaviareň a štýlovú reštauráciu s názvom Barbie Cafe. S týmto nápadom vybudovať kaviareň v štýle Barbie prišiel americký výrobca hračiek Mattel.


Ako sa dá očakávať, v interiéri výrazne prevláda ružová farba. Stoličky sú sýto ružové, zdobené „tutu“ sukňami a s červeným korzetovým viazaním. Na stenách sa nachádzajú logá a nápisy Barbie, či ilustrácie predvádzajúce rôzne štýly oblečenia tejto bábiky. Niektoré lustre okrem toho, že sú v ružovej farbe, majú tvar šálok s podšálkami a luxusných kanvíc. K dispozícii je aj box v životnej veľkosti pre zákazníkov, ktorí sa chcú cítiť ako skutočná Barbie bábika. Servírky tejto kaviarne majú topánky na vysokom podpätku, s trblietkami a čelenkami vo vlasoch. Oblečené sú v sukni a tričku ako inak, v ružovej farbe. Muži zastávajúci túto prácu oblečením aj výzorom pripomínajú verného priateľa Barbie - Kena. Celková dekorácia interiéru vyšla približne na 1,7 milióna dolárov.


Keďže bábika Barbie sa pýši chudou postavou, tak ponuka jedál bola vytvorená profesionálnymi odborníkmi na výživu. Prvá strana obsahuje tabuľku kalórií pre jednotlivé položky pokrmov.


Prečo si americký výrobca hračiek vybral práve Thaiwan? Podľa Iggy Yipa, senior manažéra Mattel pre oblasť Číny: „Zvolili sme Thaiwan, pretože tematické reštaurácie sú tu veľmi obľúbené. Sme si istí, že kaviareň Barbie podporí našu značku.“ Vďaka veľkému úspechu uvažujú v budúcnosti otvoriť ďalšie kaviarne v tomto štýle.


Ak sa teda vyberiete do mesta Tchai-pej, tak nezabudnite navštíviť túto kaviareň. Aj keď možno nie ste najväčším fanúšikom Barbie, určite zážitok z tejto kaviarne stojí zato.


Dajte nám vedieť :)


Sledujte nás na Facebooku
  • Facebook Basic Square
Najčítanejšie články
bottom of page