Výborný kávový koláč
Pripravte si spolu s nami jednoduchý a naozaj výborný kávový koláč. Jeho príprava vám zaberie maximálne jednu hodinu a výsledok stojí naozaj zato.
Cesto:
1 hrnček kryštálového cukru
1 hrnček polohrubej múky
1 hrnček granka
1 hrnček oleja
5 ks vajíčok
1 ks prášok do pečiva
Najskôr v miske vyšľaháme vajcia spolu s cukrom. Postupne pridávame granko, olej, múku a prášok do pečiva. Vzniknutú zmes vylejeme do vopred vymasteného a pomúčeného plechu. Pečieme pri 180 stupňoch asi 30 minút.
Poleva:
1 dl instantnej kávy
ríbezľový džem
2 ks čokoláda na varenie
2,5 dl smotany na šľahanie
Upečený koláč necháme vychladnúť a pomocou lyžičky polejeme osladenou kávou. Ďalej ho natrieme ríbezľovým džemom. Môžete zvoliť aj iný džem, podľa vlastnej chuti.
Čokoládu spolu so smotanou na šľahanie povaríme v hrnci. Takto uvarenú čokoládu rozotrieme na koláč a necháme vychladnúť. Vychladnutý koláč vložíme do chladničky na celú noc, aby čokoláda dobre stuhla.
Ak budeme koláč podávať, môžeme ho na vrchu ozdobiť šľahačkou. Dobrú chuť :)