Výborný kávový koláč


Pripravte si spolu s nami jednoduchý a naozaj výborný kávový koláč. Jeho príprava vám zaberie maximálne jednu hodinu a výsledok stojí naozaj zato.


Cesto:

1 hrnček kryštálového cukru

1 hrnček polohrubej múky

1 hrnček granka

1 hrnček oleja

5 ks vajíčok

1 ks prášok do pečiva


Najskôr v miske vyšľaháme vajcia spolu s cukrom. Postupne pridávame granko, olej, múku a prášok do pečiva. Vzniknutú zmes vylejeme do vopred vymasteného a pomúčeného plechu. Pečieme pri 180 stupňoch asi 30 minút.


Poleva:

1 dl instantnej kávy

ríbezľový džem

2 ks čokoláda na varenie

2,5 dl smotany na šľahanie


Upečený koláč necháme vychladnúť a pomocou lyžičky polejeme osladenou kávou. Ďalej ho natrieme ríbezľovým džemom. Môžete zvoliť aj iný džem, podľa vlastnej chuti.

Čokoládu spolu so smotanou na šľahanie povaríme v hrnci. Takto uvarenú čokoládu rozotrieme na koláč a necháme vychladnúť. Vychladnutý koláč vložíme do chladničky na celú noc, aby čokoláda dobre stuhla.


Ak budeme koláč podávať, môžeme ho na vrchu ozdobiť šľahačkou. Dobrú chuť :)

Sledujte nás na Facebooku
  • Facebook Basic Square
Najčítanejšie články