• DOMOV

  • O KÁVE

  • KÁVA V MÉDIÁCH

  • ČLÁNKY

  • E-shop

  • O NÁS

  • More

    Spolu na vlnách kávy...

    Kávičkujeme spolu už dva roky a my vás odmeňujeme

    Citáty o káve

    Najväčšie mylné informácie o káve I.

    1/5
    Please reload

    Najčítanejšie články

    Chemik vytvoril kávu s antioxidantmi, ktoré nájdeme v červenom víne

    December 16, 2015

     

    Spojiť kávové zrná s antioxidantmi, ktoré sa nachádzajú v červenom víne, to chce odvahu. Americký chemik Glen Miller sa chcel najskôr zamerať na čaj alebo balenú vodu, ale nakoniec sa rozhodol pre kávu. A ako sám povedal, káva bola tou najlepšou voľbou. Glen Miller je odborníkom v organickej chémii a predsedá na katedre chémie na univerzite v New Hampshire v Durhame.

     

    Kávové zrná kombinujú účinky kávy s antioxidantmi, ktoré nájdeme v červenom víne. Vynálezca ešte pred pražením vylúhoval fazuľu Coffea Arabica v látke zvanej resveratrol, čo je prirodzene sa vyskytujúci antioxidant v šupke hrozna, používaného na výrobu červeného vína.

     

    S kombinovaním kávy a resveratrolu najskôr začínal vo svojej kuchyni, veril, že sa mu podarí vyvinúť takú kombináciu, kedy milovníci kávy nájdu vo svojej šálke rovnaké množstvo resveratrolu ako v jednom pohári červeného vína. Resveratrol je navyše bez chuti, takže by nemal žiadnym spôsobom meniť chuť kávy.

     

    Zdroj: www.veraroasting.com

    Please reload

    Sledujte nás na Facebooku
    • Facebook Basic Square
    Zdieľať článok

    © MA Prestige, s.r.o.

    Legionárska 1853/95, 911 01 Trenčín

    kavickujeme(zavinac)gmail.com

     

    Obchodné podmienky e-shopu

     

    Všetky práva vyhradené

    Články uverejnené na stránke majú len informatívny charakter. V žiadnom prípade nenabádajú ani nepodnecujú k zvýšenej konzumácii kávy ani iných produktov.

    V duchu „pime kávu zodpovedne“.