Chemik vytvoril kávu s antioxidantmi, ktoré nájdeme v červenom víne
Spojiť kávové zrná s antioxidantmi, ktoré sa nachádzajú v červenom víne, to chce odvahu. Americký chemik Glen Miller sa chcel najskôr zamerať na čaj alebo balenú vodu, ale nakoniec sa rozhodol pre kávu. A ako sám povedal, káva bola tou najlepšou voľbou. Glen Miller je odborníkom v organickej chémii a predsedá na katedre chémie na univerzite v New Hampshire v Durhame.
Kávové zrná kombinujú účinky kávy s antioxidantmi, ktoré nájdeme v červenom víne. Vynálezca ešte pred pražením vylúhoval fazuľu Coffea Arabica v látke zvanej resveratrol, čo je prirodzene sa vyskytujúci antioxidant v šupke hrozna, používaného na výrobu červeného vína.
S kombinovaním kávy a resveratrolu najskôr začínal vo svojej kuchyni, veril, že sa mu podarí vyvinúť takú kombináciu, kedy milovníci kávy nájdu vo svojej šálke rovnaké množstvo resveratrolu ako v jednom pohári červeného vína. Resveratrol je navyše bez chuti, takže by nemal žiadnym spôsobom meniť chuť kávy.
Zdroj: www.veraroasting.com