Chemik vytvoril kávu s antioxidantmi, ktoré nájdeme v červenom víne



Spojiť kávové zrná s antioxidantmi, ktoré sa nachádzajú v červenom víne, to chce odvahu. Americký chemik Glen Miller sa chcel najskôr zamerať na čaj alebo balenú vodu, ale nakoniec sa rozhodol pre kávu. A ako sám povedal, káva bola tou najlepšou voľbou. Glen Miller je odborníkom v organickej chémii a predsedá na katedre chémie na univerzite v New Hampshire v Durhame.


Kávové zrná kombinujú účinky kávy s antioxidantmi, ktoré nájdeme v červenom víne. Vynálezca ešte pred pražením vylúhoval fazuľu Coffea Arabica v látke zvanej resveratrol, čo je prirodzene sa vyskytujúci antioxidant v šupke hrozna, používaného na výrobu červeného vína.


S kombinovaním kávy a resveratrolu najskôr začínal vo svojej kuchyni, veril, že sa mu podarí vyvinúť takú kombináciu, kedy milovníci kávy nájdu vo svojej šálke rovnaké množstvo resveratrolu ako v jednom pohári červeného vína. Resveratrol je navyše bez chuti, takže by nemal žiadnym spôsobom meniť chuť kávy.


Zdroj: www.veraroasting.com

Sledujte nás na Facebooku
  • Facebook Basic Square
Najčítanejšie články

© MA Prestige, s.r.o.

Legionárska 1853/95, 911 01 Trenčín

kavickujeme(zavinac)gmail.com

 

Obchodné podmienky e-shopu

 

Všetky práva vyhradené

Články uverejnené na stránke majú len informatívny charakter. V žiadnom prípade nenabádajú ani nepodnecujú k zvýšenej konzumácii kávy ani iných produktov.

V duchu „pime kávu zodpovedne“.