top of page

Typy káv, o ktorých ste ešte nepočuli



Kávička patrí k našim každodenným rituálom. Niektorí preferujeme pravú horkú chuť kávy, niektorí si do nej pridávame trochu cukru, či mlieka. A niektorí majú predstavu o skvelej šálke kávy naozaj úplne inú. Prečítajte si, aké rôzne príchute kávy ste ešte neochutnali.

Vajíčková káva Po celom Hanoji je v kaviarňach podávaná káva s názvom Ca Phe Trung alebo vietnamská vajíčková káva, na ktorú Vietnamci nedajú dopustiť. Ak by ste si ju chceli pripraviť doma, tak budete potrebovať vaječný žĺtok a kondenzované mlieko, ktoré spolu so šľahačkou rozmixujete do krémovej formy a pridáme do kávy.


Káva s Tim Tam U nás sme zatiaľ o čokoládových tyčinkách zvaných Tim Tam ešte nepočuli, ale v Austrálii sú veľmi obľúbené a dokonca majú nenahraditeľné miesto pri pití kávy. Zoberiete si jednu takú tyčinku, odhryznete si z jedného konca, ktorý ponoríte do kávy a tyčinku použijete na spôsob slamky. Káva tak prechádza náplňou tyčinky, čím sa jednotlivé chute zmiešajú a v ústach vznikne chuť, na ktorú Austrálčania nedajú dopustiť.


Káva s tonikom Viete, čo vám vznikne, ak spojíte espresso a tonik s kúskami ľadu? Skvelá kombinácia horkosti, sladkosti a kyslosti v jednom dúšku. Aspoň tak tvrdia zástancovia tohto nápoja.


Káva s morskou soľou Nebíčko v papuľke, aj takto obyvatelia Taiwanu označujú najpredávanejší nápoj v jednej miestnej kaviarni. Stačilo posypať kávu morskou soľou a o jedinečný gurmánsky zážitok pri kávičkovaní je postarané.


Káva so syrom Medzi tradičný nápoj vo Švédsku patrí tzv. Kaffeost. Ide o kombináciu vychutnávania si kávičky a jedenia syra, konkrétne jeho ponorením do kávy a následnej konzumácie. Tento typ kávy je obľúbený aj vo fínsku, kde sa na tento účel používa syr leipäjuusto.


Káva s pivom Veľmi zvláštna kombinácia, ktorá je asi skôr vhodná pre nerozhodných chlapov. Skočíme na kávu alebo na pivo? V americkom Austine tento problém už riešiť nemusia. Ak si objednáte Coffee Beer Repeat, dostanete dve pivá a dve espressá.



Sledujte nás na Facebooku
  • Facebook Basic Square
Najčítanejšie články
bottom of page