Poznáte Espresso romano?


Na našej stránke sa okrem klasických druhov káv venujeme aj tým, ktoré až také bežné nie sú. Určite medzi ne patrí aj espresso romano. Takže, ak by ste sa s týmto názvom v niektorej z kaviarní stretli, už budete vedieť.

Ak máte radi kyslejšiu chuť a nevadila by Vám ani pri pití kávy, tak potom máme pre vás odporúčanie na prípravu kávy pod názvom Espresso romano. Ide o kávu, ktorá sa podáva s plátkom citróna! Ten je servírovaný na tanieri vedľa šálky s espressom alebo je priamo súčasťou okraja šálky. Pri konzumácii vyšťavíte plátok citróna do kávy a vychutnávate.

Táto káva má svoj pôvod v Brazílii, ale nájdete ju po celom svete. Efekt a význam jej konzumácie, teda okrem netradičnej chuti, tkvie aj v tom, že citrón znižuje teplotu, ale zároveň funguje aj ako liek proti migréne, poprípade paradoxne osladí zle upraženú kávu.

My sme to skúsili a chuť bola zaujímavá, určite stojí za vyskúšanie.

Sledujte nás na Facebooku
  • Facebook Basic Square
Najčítanejšie články