Poznáte Espresso romano?
- kavickujeme
- 26. 4. 2016
- Minut čtení: 1

Na našej stránke sa okrem klasických druhov káv venujeme aj tým, ktoré až také bežné nie sú. Určite medzi ne patrí aj espresso romano. Takže, ak by ste sa s týmto názvom v niektorej z kaviarní stretli, už budete vedieť.
Ak máte radi kyslejšiu chuť a nevadila by Vám ani pri pití kávy, tak potom máme pre vás odporúčanie na prípravu kávy pod názvom Espresso romano. Ide o kávu, ktorá sa podáva s plátkom citróna! Ten je servírovaný na tanieri vedľa šálky s espressom alebo je priamo súčasťou okraja šálky. Pri konzumácii vyšťavíte plátok citróna do kávy a vychutnávate.
Táto káva má svoj pôvod v Brazílii, ale nájdete ju po celom svete. Efekt a význam jej konzumácie, teda okrem netradičnej chuti, tkvie aj v tom, že citrón znižuje teplotu, ale zároveň funguje aj ako liek proti migréne, poprípade paradoxne osladí zle upraženú kávu.
My sme to skúsili a chuť bola zaujímavá, určite stojí za vyskúšanie.
Comments