top of page
Vyhledat

Poznáte Espresso romano?

  • kavickujeme
  • 26. 4. 2016
  • Minut čtení: 1

Na našej stránke sa okrem klasických druhov káv venujeme aj tým, ktoré až také bežné nie sú. Určite medzi ne patrí aj espresso romano. Takže, ak by ste sa s týmto názvom v niektorej z kaviarní stretli, už budete vedieť.

Ak máte radi kyslejšiu chuť a nevadila by Vám ani pri pití kávy, tak potom máme pre vás odporúčanie na prípravu kávy pod názvom Espresso romano. Ide o kávu, ktorá sa podáva s plátkom citróna! Ten je servírovaný na tanieri vedľa šálky s espressom alebo je priamo súčasťou okraja šálky. Pri konzumácii vyšťavíte plátok citróna do kávy a vychutnávate.

Táto káva má svoj pôvod v Brazílii, ale nájdete ju po celom svete. Efekt a význam jej konzumácie, teda okrem netradičnej chuti, tkvie aj v tom, že citrón znižuje teplotu, ale zároveň funguje aj ako liek proti migréne, poprípade paradoxne osladí zle upraženú kávu.

My sme to skúsili a chuť bola zaujímavá, určite stojí za vyskúšanie.

 
 
 

Comments


Sledujte nás na Facebooku
  • Facebook Basic Square
Najčítanejšie články

© MA Prestige, s.r.o.

Legionárska 1853/95, 911 01 Trenčín

kavickujeme(zavinac)gmail.com

 

Obchodné podmienky e-shopu

 

Všetky práva vyhradené

Články uverejnené na stránke majú len informatívny charakter. V žiadnom prípade nenabádajú ani nepodnecujú k zvýšenej konzumácii kávy ani iných produktov.

V duchu „pime kávu zodpovedne“.

bottom of page