top of page

Ass Kicker, najsilnejšia káva na svete!



Káva je v pondelok ráno asi tá najpríjemnejšia vec, ktorá nás môže čakať po príchode do práce. Príjemne chutí a dokáže nás prebrať po ťažkom víkende. Ale káva s názvom „Ass Kicker“, to je už naozaj silné kafe. Veď názov hovorí sám za seba.


Ak ste zatúžili vyskúšať najsilnejšiu kávu, tak sa musíte vybrať na juh Austrálie. Konkrétne do kaviarne Viscous Coffee v meste Adelaide. Naše články čítate pozorne a už viete, že jedna 30 ml šálka espressa obsahuje v priemere 60 mg kofeínu. Káva Ass kicker obsahuje kofeínu približne 80-krát viac! Spočítali ste to? Je to 5 mg kofeínu! Takáto silná káva už vôbec nie je zdravá a navyše môže byť aj smrteľná.


Už 500 až 600 mg kofeínu sa považuje za vysokú dávku a môže mať za následok celý rad nežiaducich účinkov ako nespavosť, nervozitu, podráždenosť, či zvýšenú tepovú frekvenciu.


V Ass kicker nájdete zmes štyroch dávok espressa, k nim pridajte 120 ml desaťdňovej za studena filtrovanej kávy a osem kociek ľadu, ktoré sú vytvorené tiež zo 48 hodinovej filtrovanej kávy. Každá kocka ľadu má množstvo kofeínu rovnajúce sa dvom dávkam espressa.

Majiteľ kaviarne varuje svojich zákazníkov aj v ponuke pred kaviarňou a dodáva, že ju treba piť postupne a to v priebehu 3-5 hodín a mala by poskytnúť energiu na 12-18 hodín.


Sledujte nás na Facebooku
  • Facebook Basic Square
Najčítanejšie články
bottom of page