top of page

3 spôsoby ako Vám káva pomôže schudnúť


Káva a cvičenie

Populárna téma schudnutia prebytočných kilogramov je jednou z najobľúbenejších marketingových a propagačných tém pri akomkoľvek výrobku súvisiacom so stravovaním alebo pohybom.

Málokto vie, že jedným z najlepších produktov pre spaľovanie tuku už väčšina z nás konzumuje v pravidelných denných dávkach - kávu.

Ako káva pomáha spaľovať tuky:

Benefit č.1 - zrýchlenie metabolizmu

Kofeín má silný metabolický účinok na telo pretože účinkuje ako stimulátor centrálneho nervového systému a urýchľuje procesy v organizme. Štúdie preukazujú, že konzumácia kofeínu pred jedlom spôsobujú zvýšenú oxidáciu tukov v organizme.

Benefit č.2 - Zvýšenie hladiny energie

Zvýšenie hladiny energie pomocou stimulácie kofeínom umožní vyššiu intenzitu cvičenia, čo môže zvýšiť pokojovú úroveň metabolizmu a počet spálených kalórií.

Jedným z vedľajších účinkov mnohých diét s obmedzením kalorického príjmu je pocit nedostatku energie. Kofeín môže zvrátiť tento efekt avšak pozor na zneužívanie a nadmerné užívanie prinášajúce viac negatívnych ako pozitívnych účinkov.

Navyše kofeín zvyšuje Vašu potrebu viac sa pohybovať počas dňa (tzv.neuvedomelé aktivity - pohyb počas státia, poklepávanie rukami alebo nohami atď.) čo v konečnom dôsledku znamená metabolizovanie väčšieho počtu kalórií.

Benefit č.3 - Zníženie pocitu hladu a apetítu

Posledným výrazným benefitom pri chudnutí je čiastočné potlačenie pocitu hladu, čo môže napomôcť redukovaniu množstva skonzumovaných kalórií.

Hlad je jedným z najväčších problémov pri redukovaní kalórií a diéte, takže malá pomôcka nie je na zahodenie.

Samozrejme pokiaľ budete kofeín zneužívať, môžu nastúpiť vedľajšie efekty ako bolenie hlavy, nervozita, zvyšovanie krvného tlaku alebo problémy so spánkom. Úroveň kofeínu spôsobujúca viac problémov ako benefitov je veľmi individuálna, pre niekoho stačí už druhá šálka espressa poobede, niekto vypije bez problémov 5-6 silných káv počas dňa.

Na záver:

Nezabudnite sa pri diétovaní a cvičení potešiť aj výbornou kávičkou, nie len telo ale aj duša potrebuje trochu radosti.

Sledujte nás na Facebooku
  • Facebook Basic Square
Najčítanejšie články
bottom of page