top of page

Slovák, ktorý vôbec neje. Pije iba kávu!

Nekonzumovať tuhú stravu a prijímať energiu len zo „vzduchu“. Aj takto sa dá charakterizovať breathariánstvo. Ak si význam slova odvodíme z anglického „breath“ – dych, tak jeho stúpenci žijú výhradne z tzv. prány (energie), teda prakticky zo vzduchu. Vyznávačom tejto životnej filozofie je aj Peter Starec, hosť v relácii Adely Banášovej – Trochu inak. Tvrdí, že mu stačí minimum spánku a káva.


Ak ste vo februári pozerali na TA3 reláciu Trochu inak, určite vám neunikol jeden zaujímavý rozhovor. Peter Starec, bývalý právnik, ktorý sa pred necelými dvoma rokmi vydal na duchovnú cestu a prestal jesť tuhú stravu, porozprával o svojom živote.


„Pijem kávu. Tri – štyri malé presá denne“, priznáva. K poslednej kávičke si dopraje pol deci vody, ktorou prepláchne chuť kávy. Telo tak nemusí bojovať toxínmi, ktoré by vznikli pri trávení. Zlepšuje si tak životné funkcie a podľa neho tak nemôže ochorieť.


Myslíte si, že je to jediný extrém, ktorým vie pán Peter prekvapiť? Okrem toho, že za celý deň vypije pár šálok kávy, tak aj jeho potreba spánku je znížená. Priznal, že „spím zhruba tri hodiny denne. Ale vyskúšal som, že aj dve noci som absolútne nespal, potom som sa za päť hodín úplne v pohode vyspal.“


Čo si myslíte o tejto životnej ceste. Dá sa existovať iba s kávou? Sama Adela povedala, že keď o pánovi Petrovi rozprávala svojim známym, tak sa rozčúlili. On to však vníma tak, že je to v poriadku.


zdroj: TA3

Sledujte nás na Facebooku
  • Facebook Basic Square
Najčítanejšie články
bottom of page