top of page

Ako chudnúť s kávou

Ohľadom úlohy kávy pri chudnutí sa dlho vedú vášnivé debaty. Samozrejme, káva môže mať pozitívne, ale aj negatívne vplyvy pri našom chudnutí v závislosti od toho, ako je konzumovaná. Ak sme však na našu kávu naučení, nedokážeme sa jej chuti vzdať tak ľahko. Prinášame 6 krokov, čoho sa pri konzumácii kávy pri chudnutí vyvarovať.

1. Piť kávu s mierou

To je azda najdôležitejší aspekt v pláne chudnutia. Nadmerná konzumácia kávy môže spôsobiť zvýšenie hladiny stresu a nespavosti, čo môže viesť k prejedaniu. Snažte sa znížiť svoju spotrebu kávy na iba 1 alebo 2 šálky za deň alebo skúste niektorú šálku klasickej kávy zameniť za kávu bez kofeínu.

2. Zabudnite na smotanu a cukor

To je taktiež veľmi dôležité pre chudnutie s kávou. Pridaním veľkého množstva smotany a cukru do kávy prijmeme rovnaký kalorický obsah ako keby sme zjedli čokoládovú tyčinku. Ak sa vám úplne nedarí prísť na chuť čiernej kávy, skúste použiť odtučnené mlieko a namiesto cukru použiť sladidlo.

3. Zabudnite na kávové špeciality

Milujete kávu so šľahačkou alebo ešte k tomu nejaký čokoládový alebo karamelový toping? Pri chudnutí zabudnite na takéto dobroty, ktoré sú čoraz populárnejšie. Nenecháte si predsa zmariť vaše chudnutie chvíľkovým potešením. Takéto nápoje totiž obsahujú toľko cukru a kalórií ako jedno celé jedlo.

4. Káva po večeri pre zníženie chuti Jedným z pozitívnych atribútov kávy je jej úloha pri potláčaní chuti do jedla. Z tohto dôvodu, skúste piť kávu po večeri každý večer. Teda za predpokladu, ak u vás káva nevyvoláva problémy so zaspávaním. Môže vám pomôcť znížiť chuť na dezert.

5. Piť kávu asi tak hodinu pred cvičením

Káva vypitá asi tak hodinku pred cvičením môže zvýšiť vašu energiu a pozornosť. Môže vám tak pomôcť odviesť vyšší výkon a vydať zo seba viac energie pri cvičení. Zamedziť by sa však malo pitiu kávy tesne pred cvičení, aby sme si nepodráždili žalúdok.


6. Viac vody

V určitých prípadoch môže káva u niektorých ľudí pôsobiť ako slabé diuretikum, čo môže spôsobiť stratu tekutín. Pre udržanie pocitu plnšieho žalúdka, vypite pohár vody po každej šálke kávy.


Prečítajte si tiež Zloženie kávy a nutričné informácie TU.




Sledujte nás na Facebooku
  • Facebook Basic Square
Najčítanejšie články
bottom of page