top of page

3 spôsoby, ako sa zbaviť celulitídy. Je medzi nimi aj káva!



Takmer 80 percent žien sa trápi s celulitídou. Tá vzniká nárastom tukových buniek a ich následným ukladaním v spodných vrstvách pokožky. Pokožka tak stráca svoju pružnosť a na jej povrchu sa vytvárajú viditeľné hrbolčeky. Postihovať môže stehná, zadok, ale aj lýtka, či bruško. Veľmi rozšíreným mýtom je, že sa celulitída týka len ľudí s nadváhou. Opak je však pravdou a vo veľkej miere sa prejavuje tiež aj u žien s menšou konfekčnou veľkosťou.


Ak aj patríte k tým osemdesiatim percentám, môžete niečo proti celulitíde urobiť. Najefektívnejšie môžete bojovať proti celulitíde špeciálnou stravou, športovaním a správnou starostlivosťou o pokožku.


Strava

Ak sa chcete zbaviť celulitídy, je jasné, že budete musieť zmeniť váš jedálniček. Je všeobecne odporúčané obmedziť údeniny, tučné a presolené syry, biele pečivo, biely cukor. Stredobodom vášho jedálnička by sa malo stať celozrnné pečivo, ovsené vločky, zelenina (mrkva, petržlen, karfiol, zemiaky, špenát, ružičkový kel), jogurt, kefír, avokádo, papája. Zvýšenú pozornosť by ste mali venovať aj svojmu pitnému režimu a dostatočnému prísunu čistej, nesladenej vody.


Cvičenie

Kombináciou posilňovania a aeróbneho cvičenia (beh, kardio)zvýšite spaľovanie tukov a zároveň si vybudujete krásne a pevné telo. Bude to chcieť veľa potu a odhodlania, ale vaša pokožka sa vám odvďačí krajším vzhľadom a celulitída bude musieť zaveliť na ústup.


Starostlivosť o pokožku

Lekárne, drogérie, obchody s biokozmetikou sú plné „zaručených bojovníkov s celulitídou“. Preto by ste si mali prípravky, do ktorých zveríte svoje stehná a zadoček, vyberať dôkladne. Najdôležitejšie je samotné zloženie prípravkov a obsah účinných látok. Obľúbeným a rozšíreným receptom na celulitídu je doma vyrobený peeling z kávových zŕn. Jeho nevýhodou je však to, že neobsahuje dôležité látky, ktoré sú potrebné pre upokojenie a následnú regeneráciu pokožky pri dosahovaní želaného efektu.


Ak sa rozhodnete pre kozmetiku s obsahom kávy, tak navštívte e-shop na našej stránke. Všetky naše prípravky značky ORGANIQUE sú vyrobené z extraktu kávy Coffea Arabica a s pomocnými látkami ako bambucké maslo, alantoín či panthenol. Prípravky nielenže krásne voňajú ako káva, ale kávu aj skutočne obsahujú. Momentálne (do 31.8.2016) u nás na stránke prebieha Letná akcia. Ak pri objednávke zadáte kód V1KND do kolónky Apply coupon, z celkovej ceny objednávky Vám bude odrátaná zľava v hodnote 2 EUR.

Sledujte nás na Facebooku
  • Facebook Basic Square
Najčítanejšie články
bottom of page