top of page

Poznáte pesničky o káve?

Na aké pesničky o káve si spomínate? Skúsme teda jednoduchšie, čo tak piesne o láske, bolesti, strate, víťazstve? Piesní inšpirovanými týmito životnými peripetiami je určite viac ako piesní o káve. Ale aj káva si našla svoje miesto v niektorých, síce možno menej známych, ale príjemných skladbách. Započúvajte sa do rytmov piesní o našej najobľúbenejšej téme.


Frank Sinatra - The Coffee Song

Kedysi najväčšia hviezda nielen v Las Vegas, ale aj na celom svete. Svojím nezabudnuteľným hlasom a šarmom si získal milióny fanúšičiek. V rámci svojej tvorby nezabudol ani na pieseň o káve, konkrétne o káve a kávičkovaní v Brazílii.




Ella Fitzgerald - Black coffee

Ella Fitzgerald bola najpopulárnejšia džezová speváčka svojej doby, nazývaná tiež „First Lady of Song“, napísala a naspievala stovky piesní. Určite jej právom patrí aj hviezda na Hollywoodskom chodníku slávy.




Ella Mae Morse - Forty Cups of Coffee

40 šálok kávy? Nech sa páči, naservíruje vám ich Ella Morse, jedna z populárnych amerických speváčok minulého storočia, niektorými označovaná za prvú rokenrolovú speváčku.




Eddie Palmieri - Cafe

Tento hudobník pôvodom z Puerto Rica vás vo svojej pesničke Cafe vyzvŕta sa na rytmy salsy.




The Robins - Smokey Joes Cafe

V roku 1955 predstavila úspešná a vplyvná americká R&B skupina svoj song o káve.



Oldelaf & Monsieur D - Le Café

Táto francúzska skupina vznikla v roku 2000 a jej pesničky vychádzajú predovšetkých z humoristických textov. Presvedčiť sa o tom môžete aj v tomto videoklipe. Pozrite sa, ako to môže dopadnúť, ak to s kávou preženieme :)

Karel Gott – Kávu si osladím

"Božského Káju" určite netreba predstavovať. Pesnička Kávu si osladím pochádza z roku 1972, text napísal Jiří Štaidl.


To je z krátkeho listu pesničiek o káve všetko. Určite sa ale nájdu aj iné, preto ak máte svoju obľúbenú, tak sa s nami smelo podeľte.


Sledujte nás na Facebooku
  • Facebook Basic Square
Najčítanejšie články
bottom of page