top of page

Platiť za kávu alebo za čas?

Čo by ste povedali na kaviareň, v ktorej by ste neplatili za počet káv, ktoré ste vypili, ale za čas, ktorý ste v kaviarni strávili? Obyvatelia mesta Wiesbaden v západnom Nemecku si to môžu vyskúšať. Nájdu tu totiž kaviareň Slow Time, ktorú založila Daria Volkova (24).


Daria sa narodila v Moskve a v Nemecku žije so svojou rodinou od roku 2008. Nápad na takúto kaviareň si priniesla z Ruska. Vo veľkých ruských mestách, ako sú Moskva a Petrohrad, ale aj inde, ako v Minsku a Kyjeve, sú tieto kaviarne veľmi uznávané a cenené. Niektoré sa dokonca dostali do oficiálnych sprievodcov a sú vnímané ako inovatívne časti modernej ruskej kultúry.


Prvých 30 minút je spoplatnených sumou 2 eurá, po pol hodine sa platí 0,05 eur za minútu alebo 3 eurá za hodinu. K dispozícii je bezplatné wifi pripojenie, spoločenské hry ako Carcassone, Scrabble alebo aktivity s priateľmi alebo si návštevníci môžu vychutnať dobrú knihu z výberu, ktorý je súčasťou kaviarne.


Káva, čaj, nealkoholické nápoje a samozrejme koláče sú „zadarmo“. A čo viac, zákazníci si môžu objednať pizzu priamo do kaviarne alebo si priviezť svoje vlastné jedlá so sebou.


Čas ukáže, či tento typ kaviarní si nájde svoje miesto aj v západnej kultúre. Priestor pre optimizmus vytvárajú pozitívne reakcie aj komentáre na sociálnych sieťach.


Sledujte nás na Facebooku
  • Facebook Basic Square
Najčítanejšie články
bottom of page