top of page

VIEDENSKÝ KOLÁČ s piškótami namáčanými v KÁVE


Pripravte si s nami chutný dezert ku kávičke. Nepotrebovali sme nič nezvyčajné a zvládne to každý. Pri výsledku si skvelo pokávičkujete.

Tak poďme na to :)

Cesto:

6 vajec

200 g margarínu 150 g práškového cukru

200 g polohrubej múky

Margarín s práškovým cukrom vymiešame pomocou mixéra a postupne pridávame žĺtka. Nakoniec pridáme polohrubú múku. Bielka vyšľaháme do peny a zmiešame. Cesto rozotrieme na vymastenom, pomúčenom plechu a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme cca 10 minút.

Krém:

4 vajcia

120 g kryštálového cukru

200 g masla

1 vanilkový cukor

Nad parou vyšľaháme celé vajcia s kryštálovým cukrom cca 20 minút a necháme vychladnúť. Maslo s vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny a pomaly pridávame vyšľahané vajcia. Hustý krém vylejeme na upečené a vychladnuté cesto.

Vrchná časť:

dlhé piškóty

mletá káva

rumová aróma

1 vanilkový cukor

20 g kryštálového cukru

Uvaríme asi ½ litra silnej kávy, osladíme kryštálovým a vanilkovým cukrom. Pridáme do nej trochu rumovej arómy. Do kávy namáčame piškóty a kladieme ich na krém.

Navrch nastrúhame čokoládu. DOBRÚ CHUŤ :)

Sledujte nás na Facebooku
  • Facebook Basic Square
Najčítanejšie články
bottom of page