top of page

Valentín inšpirovaný kávou


Deň sv. Valentína sa blíži a vy ešte nemáte žiadnu konkrétnu predstavu ako ho so svojou láskou oslávite? Možno sa inšpirujete práve našimi nápadmi, či romantickými predstavami a začnete deň zamilovaných práve s nimi. 14. február pripadá tento rok na víkend, kedy väčšina z vás má voľno. Preto máte dostatok času sa čo najlepšie pripraviť a prežiť tak krásne a nezabudnuteľné okamihy s milovanou osobou.


Káva a východ slnka

Prebuďte sa zavčas rána, pripravte si čerstvú kávu do termosky a vydajte sa so svojou polovičkou na ranný výlet za východom slnka. Ak ani jeden z vás neobľubuje veľkú turistiku, tak alternatívou by mohla byť príjemná prechádzka po vašom okolí. Predstavte si tú romantiku: slnko vykukuje nad obzorom, prichádza nový deň a jednu ruku vám zohrieva partnerova ruka a druhú termoska s teplou kávičkou. Čo je lepšie ako začínať deň s čerstvou kávou v jednej ruke a v druhej ruke s vašou láskou?


Neskoré raňajky

Vychutnajte si neskoré raňajky v posteli s vašim partnerom. Určite bude pre vás i pre neho príjemnou zmenou ranné leňošenie sprevádzané vychutnávaním si jedla na inom mieste ako v kuchyni za stolom. Výborná, lahodná a s láskou pripravená káva a k tomu čerstvé francúzske croissanty. Mňam! Pridajte ešte romantické slová a príjemný čas strávený v posteli môže mať krásne pokračovanie.


Káva a koláčiky v tvare srdca

Podeľte sa o šálku kávy a čerstvo upečené koláčiky s osobou, ktorú máte radi. V deň sv. Valentína ich môžete upiecť aj tematicky v tvare srdca. Určite nimi nič nepokazíte, práve naopak. Jemné, ľahké koláčiky pečené a darované z lásky potešia každého. Predstavte si ako ich pomaly ponárate do kávy a jete pri príjemnom rozhovore s milovanou osobou, pričom si uprene, plní lásky, hľadíte do očí.


Čokoláda a káva

Káva a čokoláda sú skvelou dvojicou, ktorá sa hodí aj ako darček. Stačí ich len podarovať vašej polovičke a ony už vám ďalej predvedú, čo dokáže ich dokonalé spojenie. Hriešne jemná a sladká čokoláda spolu s lahodnou kávou majú blahodarné účinky na telo a pôsobia tiež ako afrodiziakum. Preto by nemali chýbať a mali by sa stať súčasťou vášho dňa lásky.


Kávový koktail

Ak chcete trochu okoreniť deň sv. Valentína, potom dobrý nápad, ako to urobiť, je večerný kávový koktail v spoločnosti vášho partnera. Ak neviete aký alkohol je najvhodnejší zmiešať s kávou, tak je to práve whisky, rôzne likéry ako napr. Baileys, ale aj pravý kubánsky biely rum, vodka, či bourbon. Ďalej už len navoďte romantickú atmosféru u vás doma pomocou sviečok a príjemnej hudby a vychutnajte si svoj nápoj.


Tip na kávový koktail:

Ingrediencie: 25 ml griotky, 30 ml plnotučného mlieka, instantná káva

Postup: Do 2 dl pohára nalejeme griotku. Potom pomocou kávovej lyžice priloženej ku stene pohára opatrne nalievame mlieko. Nakoniec zalejeme horúcou instantnou kávou.


Alebo sa môžete inšpirovať receptom na kávu, ktorá zvýši chuť na sex, o ktorej sme písali TU.


Prajeme vám príjemného Valentína :)


Sledujte nás na Facebooku
  • Facebook Basic Square
Najčítanejšie články
bottom of page