top of page

Oslavujeme prvý rok Kávičkujeme.sk


3. júna 2014 sa na slovenskej internetovej scéne odohral malý zlom. „Malý zlom pre ľudstvo, veľký zlom pre milovníkov kávy.“ Dvaja milovníci kávy sa spojili a vytvorili nevídanú stránku venovanú iba káve. Svoj priestor tak našli informácie, ktoré sa týkajú iba kávy, ničoho iného, len našej kávičky. Veď si predsa zaslúži našu pozornosť.


Predstava rána, v ktorom si len splníme základné hygienické povinnosti a odídeme do sveta „nepripravený“, bez svojej dávky kávy, naháňa zimomriavky. Alebo si predstavme deň v práci: dopoludnie, popoludnie, kedykoľvek v práci, ale bez kávy! Zvládli by ste to?


Všetci milujeme kávu, vieme aká nám chutí, vieme, čo od nej očakávame. Niektorí si ju dochutíme mliekom, cukrom, kvôli diéte samozrejme trstinovým. No aj keď „tuhí“ kávičkári na tú pravú, horkú chuť kávy nedajú dopustiť.


Ale čo o našej kávičke skutočne vieme? Dokázali by ste odpovedať na základné otázky o káve, ktoré by mal každý „správny“ kávičkár vedieť? Viete napríklad akému zvieraťu podľa legendy vďačíme za objavenie kávy? Nie, nie je to žiadna opička, ktorá nášmu prapraprapredkovi priniesla z kríku kávový bôb. Sú to divé kozy. Áno, sú to práve divé kozy z Etiópie, ktoré sa po ochutnaní vzácnych a dovtedy neznámych kávových bôbov roztancovali pred očami ich pastiera Kaldiho. Vyskúšajme niečo z iného súdka. Vedeli by ste po správnosti pripraviť šálku kvalitného espressa? Viete, z koľkých gramov kávy vám v kaviarni pripravia espresso? Viete, v ktorých mestách nájdete najkrajšie kaviarne, do ktorých sa oplatí zájsť? Viete, že aj vo vesmíre na ISS už majú svoj kávovar? Viete, že piccolo neexistuje? V poslednej dobe patrí káva k veľmi skúmaným potravinám z hľadiska pôsobenia na zdravie. Viete, aké má účinky na naše zdravie?


Za náš spoločný prvý rok sme toho o káve zodpovedali veľa, pretože na všetky tieto otázky nájdete odpoveď práve u nás na www.kavickujeme.sk. Ešte máme pred sebou dlhú cestu. Cestu, ktorá nás baví, pretože je o káve, ktorú milujeme :)

Sledujte nás na Facebooku
  • Facebook Basic Square
Najčítanejšie články
bottom of page