Vyrobme si zmrzlinu z kávy

V predchádzajúcom článku o ľadovej káve sme sa pozreli na postupy, ako si ju čo najlepšie pripraviť. V tomto horúcom počasí nás určite osvieži a príjemne naladí aj ľadová zmrzlina. Prečo si ju teda nevyrobíme rovno z našej obľúbenej kávy? Postup je veľmi jednoduchý.
Potrebujeme iba:
2 šálky smotany
2 šálky plnotučného mlieka
3/4 šálky kryštálového cukru
2 polievkové lyžice instantnej kávy
6 žĺtkov
čokoláda pre prípadné ozdobenie
Postup:
Pomocou smotany, mlieka, cukru a kávy vytvoríme krém v hrnci na strednej teplote. Zmes privedieme do mierneho varu a odstránime zo sporáka.
V miske vyšľaháme žĺtka a vmiešame do nich 1 šálku pripraveného horúceho krému. Potom túto vaječnú zmes postupne pridáme do zvyšného horúceho krému. Povaríme za občasného miešania na miernom ohni, až kým nám zmes dostatočne nezhustne (cca 5 min).
Odstránime zo zdroja tepla a vzniknutú zmes prepasírujete cez sitko do čistej nádoby. Nádobu dobre uzavrieme a dáme zamraziť po dobu min 2 hodín.
Vyberieme z mrazničky, ozdobíme nastrúhanou čokoládou a môžeme podávať :)