top of page

Majú kávičkári lepšiu erekciu?


Dnes sa pozrieme na nedávnu štúdiu, podľa výsledkov ktorej by práve kofeín mohol pomôcť mužom s erektilnou disfunkciou a zlepšiť im tak ich sexuálny život.


Podľa nedávnej štúdie, ktorá bola vykonaná na Univerzite v Houstone, by muži, ktorí konzumujú viac kofeínu pravidelne každý deň, mali mať nižšie riziko erektilnej disfunkcie.


Do štúdie sa zapojilo viac ako 3700 mužov, ktorí dotazníkovo odpovedali na viacero otázok s dôrazom na množstvo prijatého kofeínu z predchádzajúcich 24 hodín.


Vedci uviedli, že množstvo kofeínu, ktoré sa preukázalo ako dostačujúce pre zníženie rizika impotencie, bolo obsiahnuté v dvoch až troch šálkach kávy denne.


Trocha štatistiky z výskumu


Muži, ktorí v štúdii prijali 85-170 miligramov kofeínu denne, mali o 42 % menší výskyt erektilnej disfunkcie, ako muži, ktorí prijali 0-7 mg kofeínu denne. Pri dávke 171-303 mg kofeínu denne bol tento výskyt znížený na 39 %.


V štúdii boli ako zdroje kofeínu požité nápoje ako káva, čaj, limonády a športové nápoje. Obsah kofeínu v jednotlivých nápojoch si môžete pozrieť TU. Na štúdiu existuje veľa pohľadov, ktoré jej platnosť potvrdzujú. Po prvé, kofeín uvoľňuje tepny a svaly v penise, zlepšuje tak prietok krvi a schopnosť dosiahnuť erekciu. Po druhé, tri až päť šálok kávy denne znižujú riziko vzniku cukrovky 2. typu a ochorenie srdca, teda dva rizikové faktory, ktoré vážnym spôsobom ohrozujú erekciu.


Idem si aj ja zaliať jednu silnú kávu :)

Sledujte nás na Facebooku
  • Facebook Basic Square
Najčítanejšie články
bottom of page