top of page

Recept na výrobu mydla z kávy


Ak milujete chuť a arómu kávy vo vašich ústach, máme pre vás tip, ako si jej vôňu môžete vychutnať aj na vašej pokožke. Vyrobte si spolu s nami mydlo z kávy, konkrétne z použitých kávových usadenín.


Existuje viacero spôsobov výroby mydla, ktoré sú náročnejšie a vyžadujú si opatrnosť z dôvodu používania nebezpečných látok ako napríklad hydroxidu sodného. My vám ponúkame jednoduchý spôsob výroby mydla, ktorý zvládne každý. Možno výsledný produkt nebude až taký kvalitný, ale budete mať voňavé, čistiace a hydratačné mydlo, ktoré môžete použiť ako darček pre vašu rodinu, či priateľov. Navyše kávové usadeniny sú výborným pleťovým peelingom.


Čo budete potrebovať:

225 g glycerínového mydla

1/4 šálky usadeniny z kávy 1 malá lyžička vanilky 1 malá lyžička sušeného mlieka hrniec alebo vyššia panvica sklená alebo kovová miska forma na muffiny

naberačka

nôž na maslo


Postup:

1. Pripravte si všetko, čo budete potrebovať na výrobu mydla. Môžete použiť akékoľvek mydlo, ale odporúčame glycerínové, ktoré je najlepšie s naozaj výbornými výsledkami.


2. Vytvorte dvojité dno s použitím hrnca a misky. Do hrnca nalejte šálku vodu a položte na zdroj tepla. Varte na miernom ohni. Ďalej do misky vložte mydlo a nechajte prostredníctvom pary, ktorá vzniká z vriacej vody v hrnci, mydlo úplne rozpustiť. Trvá to len niekoľko minút.


3. Kým sa mydlo topí, zľahka potrite štyri muffinové formy tukom a dajte do každej malú lyžičku kávovej usadeniny. Keď sa mydlo rozpustí, vypnite zdroj tepla a pridajte do neho vanilku, sušené mlieko a jednu malú lyžičku kávovej usadeniny. Všetko spolu jemne premiešajte.


4. Pomocou naberačky opatrne nalievajte mydlovú zmes do pripravených foriem až po horný okraj. Nechajte vychladnúť a následne vložte na niekoľko hodín do chladničky. Potom pomocou noža na maslo vyberte jednotlivé mydlá z foriem. Stačí už len zabaliť do nejakého ozdobného papiera.


Pozor: Mydlo treba nechávať len v nádobe určenej na mydlo, aby ste tým zabránili nežiaducim škvrnám od kávy. Rovnako misku a muffinovú formu, v ktorej ste mydlo vyrábali, už nepoužívajte na jedlo.


Zdroj: popsugar.com

Sledujte nás na Facebooku
  • Facebook Basic Square
Najčítanejšie články
bottom of page