top of page

Známe seriálové kaviarne

V mnohých známych seriáloch, ktoré obleteli svet, boli rôzne scény odohrávajúce sa v prostredí kaviarne. My vám prinášame štyri najznámejšie, ktoré sa objavili aj na našich slovenských obrazovkách.


Central Perk - Priatelia

Central Perk je fiktívna kaviareň v New Yorku, v ktorej sa odohrávala väčšina scén zo známeho seriálu Priatelia. Jej charakteristickými znakmi boli veľké gauče a maxi šálky kávy, ktoré si Monika pravidelne objednávala. Nesmieme zabudnúť ani na malé javisko s mikrofónom, kde Phoebe mávala svoje hudobné vystúpenia. Interiérový dizajn bol perfektný pre kaviareň 90.rokov. Nanešťastie, táto kaviareň existovala len pre tento seriál.


Café Nervosa - Frasier

Café Nervosa bola vyzdvihnutá v sitkome Frasier, kde hlavnými hviezdami boli Kelsey Grammer, Jane Leeves a David Hyde Pierce. Práve tu Frasier a jeho brat Niles popíjali svoje cappuccino a rozprávali sa o svojich skúsenostiach v živote a láske.


Luke's Diner - Ženy z rodu Gilmorovcov

Existuje snáď lepší spôsob ako sa spojiť a porozprávať s matkou než nad šálkou dobrej kávy? Hlavné postavy seriálu "Ženy z rodu Gilmorovcov" Lorelai a Rory chodili do tejto fiktívnej bistro - kaviarne preberať rôzne "ženské" témy, ako napríklad randenie a školu.


Dean & Deluca - Felicity

Fanúšikovia seriálu Felicity by mali poznať toto miesto. Práve v tejto kaviarni hlavná postava seriálu Felicity Porter, ktorú stvárnila herečka Keri Russel, pracovala ako čašníčka popri štúdiu na univerzite v New Yorku.


Zdroj:

http://www.brewed-coffee.com/coffee/famous-coffee-shops-on-your-fave-tv-series-2/

http://www.mrcoffee.com/blog/archive/2015/february/the-top-6-tv-show-coffee-shops.html

Obrázky:

http://www.brewed-coffee.com/coffee/famous-coffee-shops-on-your-fave-tv-series-2/

http://flavorwire.com/466842/why-gilmore-girls-was-secretly-a-twin-peaks-tribute-show

http://www.chow.com/food-news/156667/greatest-waiters-and-waitresses-from-tv/

Sledujte nás na Facebooku
  • Facebook Basic Square
Najčítanejšie články
bottom of page