top of page

Budovy v tvare kanvice

The Coffee Pot - Bedford, Pensylvánia

Táto budova bola postavená v roku 1927. Pôvodne slúžila ako reštaurácia k neďalekej čerpacej stanici. V roku 1937 ju prestavali na bar s hotelom, ktorý sa nachádzal tesne za ňou. Budova prešla veľkým množstvom majiteľov a tým aj počtom funkcií, na ktoré ju používali. V 90. rokoch bola už taká opotrebovaná a zničená, že sa ju rozhodli zbúrať. Našťastie, v roku 2004 obyvatelia Bedfordu vyzbierali peniaze, aby mohli Coffee Pot premiestniť na miestne výstavisko a kompletne ju zrekonštruovali.


Bob’s Java Jive – Tacoma, Washington

Túto zaujímavú budovu, ktorá slúžila ako reštaurácia (The Coffee Pot Restaurant), postavil v roku 1927 veterinár Otis G. Button. V roku 1955 ju kúpili manželia Bob a Lyllabel Radonichovci. Bola to práve Lyllabel, ktorá premenovala túto budovu na „Java Jive“. Bob budovu zrekonštruoval a prerobil na hudobný klub. Bob’s Java Jive slúžila aj ako jedinečná kulisa pre rôzne filmy – „Milujem ťa na smrť“ (1990), „Povedz niečo“ (1989). Bob Radonich zomrel v roku 2002 vo veku 83 rokov. Bar stále vlastní jeho rodina, konkrétne jeho dcéra.


The Coffee Pot Water Tower – Stanton, Iowa

The Coffee Pot Water Tower bola postavená v roku 1921 ako klasický vodojem. V roku 1971 bola prerobená na kanvicu, ako pocta Virginie Christine, herečke ktorá hrala v miestnych reklamách. Stanton’s Coffee Cup Water Tower bola postavená v roku 2000. Keď Coffee Pot Water Tower prestala fungovať, Coffee Cup Water Tower bola postavená aby ju doplnila. Tento vodojem je stále v prevádzke. V roku 2015 Coffee Pot Water Tower zbúrali.


Zdroj a fotografie:

http://www.roadsideamerica.com/story/6177

http://www.roadsideamerica.com/story/2977

http://www.roadarch.com/vessels/coffee2.html

Sledujte nás na Facebooku
  • Facebook Basic Square
Najčítanejšie články
bottom of page