top of page

Cappuccino po indicky

  • kavickujeme
  • 6. 4. 2016
  • Minut čtení: 2


Nedávno sme sa s kamarátmi vybrali do indickej reštaurácie vyskúšať tradičné indické jedlá. Aj napriek miernym obavám z ich typicky „pálivých“ omáčok nám veľmi chutilo. Po dobrom obede sme si samozrejme, ako máme vo zvyku, objednali kávu. Priniesli nám tzv. indické cappuccino. Na prvý pohľad bohatá našľahaná pena s čokoládovou posýpkou a potom to prišlo... tá chuť, tak lahodná a krémová. Skutočne výborná káva s jednoduchým receptom, ktorý zvládne každý.


Ingrediencie:

2 čajové lyžičky kvalitnej instantnej kávy

2 čajové lyžičky cukru (alebo podľa chuti)

približne 1 polievková lyžica vody

175 ml plnotučného mlieka (alebo podľa potreby)


Postup prípravy:

  • Vezmite menšiu šálku a pridajte do nej kávu. Použite len kvalitnú instantnú, pretože výsledok by nebol rovnaký. Taktiež nepoužite veľkú šálku, skomplikovalo by to šľahanie takého malého množstva kávy.

  • Potom pridajte 2 čajové lyžičky cukru. Cukor pomôže vytvoriť objemnejšiu zmes. Premiešajte.

  • Vodu priveďte do varu. Pridajte 1/2 polievkovej lyžice do zmesi kávy a cukru.

  • Pomocou malej lyžičky energicky miešajte zmes po dobu cca 3 minút.

  • Pridajte ďalšiu 1/2 polievkovej lyžice horúcej vody a miešajte rovnako intenzívne po dobu 3-4 minút. Cukor by sa mal takmer rozpustiť.

  • Takto vzniknutá zmes by mala vyzerať jemno, krémovo a nadýchane. Nemala by byť príliš tuhá, pretože sa bude ťažko zmiešavať s mliekom.

  • Dáme zovrieť mlieko, do ktorého pridáme ešte cukor podľa chuti. Je to kvôli tomu, že ho v zmesi kávy a cukru pre niekoho nemusí byť dostatočné množstvo. Výsledná káva, by mohla niekomu, kto obľubuje sladšiu kávu, chutiť horko.

  • Vezmite zmes a dajte ju do finálnej šálky. Množstvo podľa toho, akú ju chcete mať silnú (odporúčame 1PL). Ostatnú zmes môžete odložiť do chladničky a použiť neskôr.

  • Do šálky nalejte mlieko, nechajte pár sekúnd odstáť a jemne premiešajte.

  • Vznikne vám pena, ktorú môžete poprášiť čokoládou alebo použiť čokoládový topping a vytvoriť na vrchu kávy nejaký kreatívny vzor.

Predtým ako začnete vašu kávu piť, ju ešte raz premiešajte, aby chute splynuli. :)

 
 
 

댓글


Sledujte nás na Facebooku
  • Facebook Basic Square
Najčítanejšie články

© MA Prestige, s.r.o.

Legionárska 1853/95, 911 01 Trenčín

kavickujeme(zavinac)gmail.com

 

Obchodné podmienky e-shopu

 

Všetky práva vyhradené

Články uverejnené na stránke majú len informatívny charakter. V žiadnom prípade nenabádajú ani nepodnecujú k zvýšenej konzumácii kávy ani iných produktov.

V duchu „pime kávu zodpovedne“.

bottom of page