top of page

Starbucks otvára prvú kaviareň na Slovensku



Všetci milovníci Starbucks kávy si ju oddnes môžu dať už aj na Slovensku. Prvá slovenská Starbucks kaviareň sa nachádza v bratislavskom nákupnom centre Aupark.


Popri nákupoch sa všetci isto zastavíme aj na obľúbenej kávičke. A ak patríte k milovníkom Starbucks kávy, isto vás potešila správa, že v Bratislave otvorili prvú prevádzku z tohto reťazca. Káva v Starbucks nepatrí medzi tie najlacnejšie, je to skôr otázka chute a možno aj zvedavosti, prečo sa rozhodnúť túto kaviareň navštíviť. Cena kávy závisí od druhu, ktorý si vyberiete a môže sa pohybovať od 2 do cca 7 eur. Podľa porovnaní denníka The Wall Street Journal z roku 2012 stála najdrahšia káva zo Starbucksu 9,83 dolárov. Ide o Grande Latte a kúpiť si ju môžete v nórskom Oslo. Toľko snáď na Slovensko stáť nebude :)


Z histórie Starbucks

Starbucks bol založený v roku 1971 s jedinou kaviarňou v historickej časti Pike Place Market v Seattli. Svoje meno dostal po dôstojníkovi veľrybárskej lode menom Frank Starbuck z Melvillovho románu Biela veľryba (Moby Dick). V roku 1987 ho pôvodní majitelia predali bývalému zamestnancovi Howardovi Schultzovi a Starbucks začal expandovať a za pár desiatok rokov sa dostal aj na Slovensko.

Sledujte nás na Facebooku
  • Facebook Basic Square
Najčítanejšie články
bottom of page