top of page

Trápi Vás suchá pokožka v zimnom období? Pomôcť môže káva!



Zimné obdobie je dobre známe svojou premenlivosťou najmä čo sa týka počasia. Náš organizmus je tak vystavený vysokým zmenám, ktoré sa môžu prejaviť aj na našej pokožke. Tá je citlivejšia, menej hydratovaná a suchšia.


Na pokožke sa nám tak môžu vytvoriť nepekné šupinky, či dokonca prasklinky. V tomto prípade platí jediné pravidlo a to hydratovať, hydratovať a hydratovať.


Pre krásny vzhľad pokožky by sme si mali prípravky, do ktorých „rúk“ zveríme našu pokožku, vyberať dôkladne. Najdôležitejšie je samotné zloženie prípravkov a obsah účinných látok.


Krásna a hydratovaná pokožka vďaka extraktu z kávy, ktorého účinky potvrdili aj vedecké štúdie.


Keď Brazílski vedci skúmali olej zo semien kávy Arabica na ľudskej pokožke, našli 1,5-násobné zvýšenie produkcie elastínu a takmer 2-násobné zvýšenie produkcie kolagénu v pokožke v porovnaní s kontrolnými skupinami. Je všeobecne známe, že tieto dva proteíny sú nevyhnutné pre vyhladenie vrások a zachovanie pevnosti a pružnosti pokožky. Podľa vedcov boli tieto výsledky spôsobené schopnosťou kávy Arabica zvýšiť produkciu kolagénu a elastínu a chrániť pred stratou vlhkosti.


Okrem toho, ošetrené kožné bunky mali takmer 7-krát vyšší obsah proteínov, ktoré pôsobia na zastavenie straty vlhkosti a zlepšujú hydratáciu pokožky!


Navyše kozmetika s obsahom pravého extraktu z kávy nádherne vonia. Vôňa kávy stimuluje naše zmysly a náš mozog si túto vôňu spája s príjemnými zážitkami. Zbaví nás stresu, úzkosti a napätia z povinností, ktoré nás v priebehu dňa čakajú.


Vyskúšajte prírodnú kozmetiku značky ORGANIQUE teraz s 50% ZĽAVOU s obsahom pravej kávy, ktorá je overená spokojnými zákazníkmi a ktorú vám exkluzívne prinášame iba my ;)





Štúdia: Velazquez PMC, Dieamant GC, Eberlin S, et al. Effect of green Coffea arabica L. seed oil on extracellular matrix components and water-channelexpression in vitro and ex vivo human skin models. J Cosmet Dermatol. 2009 Mar;8(1):56-62.


Sledujte nás na Facebooku
  • Facebook Basic Square
Najčítanejšie články
bottom of page