top of page

Čerstvá zrnková vs mletá značková káva


[if lte IE 6]> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="/css/style-ie.css" /> <![endif][if IE 7]> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="/css/style-ie7.css" /> <![endif][if IE]> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="/css/no-shadow.css" /> <![endif]"Púhy jeden dúšok kávy vykúpe skleslú dušu v kúpeli pôžitku a blažených snov."

John MiltonEndFragment

Neponúkame značkovú mletú kávu uzavretú v plechovke alebo obale ale čerstvú na objednávku praženú prevažne jednodruhovú kávu vhodnú pre prípravu espressa na pákových aj automatických kávovaroch ale aj alternatívnym spôsobom. Pre skvelú kávu nemusíte investovať tisíce EUR do drahého kávovaru ani 20-30 a viac EUR za kilogram kvalitnej čerstvo upraženej kávy. Najlepšia káva, ktorú môžete piť je čerstvo upražená, čerstvo pomletá a správne pripravená. Napr. každá z nami ponúkaných káv z rôznych kútov sveta má iný chuťový a vôňový profil a poskytuje unikátny zážitok.

Pokiaľ neviete prečo je čerstvá káva dôležitá, skúste si prirovnať kávu k chlebu. Nemusíte byť profesionálny barista ani ochutnávač, rozdiel spoznáte sami a veľmi Vás prekvapí tak ako chuť čerstvo upečeného chleba.

To je to čo chceme dostať aj my až k Vám - kávu, ktorá chutí a vonia na míle ďaleko a ktorej neodoláte a okamžite po vypití budete chcieť ďalšiu.

Vákuovo balená mletá káva udrží chuťové vlastnosti len po krátku dobu, dokonca aj zrnková káva už po pár týždňoch od upraženia stráca vôňu a rozdiel na výsledku napr. kvalitnom espresse je znateľný. Takisto dokonca značkové talianske kávy bývajú často prepražené a rozdiel oproti správne upraženej káve čerstvo zomletej kávy býva znateľný.

Ak milujete kávu a chcete dosiahnuť čo najlepší chuťový a senzorický zážitok, chcete experimentovať alebo naopak máte málo času môžete použiť jednoduchú prípravu napr. Mokka kávovarom, ešte jednoduchšie automatom z ponuky NIVONA alebo kávu zaliať vo French Presse. Vyberte si Váš preferovaný spôsob prípravy alebo sa s nami poraďte.

Užite si kvalitnú kávu, ktorá povzbudí telo aj ducha a dodá Vášmu telu prospešné látky, namiesto nekvalitnej starej kávy, ktorá Vám okrem kofeínového povzbudenia už nedá prospešného vôbec nič.

Sledujte nás na Facebooku
  • Facebook Basic Square
Najčítanejšie články
bottom of page